WEDSTRIJD Futsal Team Charleroi - ZVK Proost Lier  3 - 2  (1-0)

DATUM 13-01-2017  21:15

DOELPUNTEN 2' 1-0 Liliu, 31' 1-1 Deswijsen, 32' 2-1 Liliu, 33' 3-1 Chaïbaï, 39' 3-2 Durakovic

VERSLAG Proost Lier plaatst zijn voet naast Charleroi maar moet met lege handen naar huis door twijfelachtig optreden scheidrechter.

Na een zeer verdiende en deugddoende één-zes zege van het beloftenteam van Proost Lier, dat onder leiding van coach Stefan De Smet, niet alleen aan een sterke reeks bezig is, maar in de 1e helft de leeftijdsgenoten uit Charleroi volledig van de mat veegde, startte het A-team in mineur. Liliu trapte een vrije tap al in minuut 2 binnen. Dit was echter zowat de enige doelgerichte actie van Charleroi in de hele 1e helft. Charleroi gaf het balbezit aan Lier, dat hier gretig op inging , al was het aantal kansen eerder beperkt. Kasmi en Ayioub slaagde er oog in oog met voormalig Lier doelman Gil Claus niet in af te werken.

In tweede helft zelfde spelbeeld, nu wel met een iets assertiever Charleroi maar Lier bleef 70% balbezit hebben. 8 minuten voor tijd werd Lier hiervoor beloond, Deswijsen maakte een vlotte aanval af. De minuut daarna verloor het scheidsrechterstrio compleet de pedalen, heel de wedstrijd had de 3e man al de Lierse bank op de zenuwen gewerkt met pietluttigheden, maar in die minuut zagen scheidsrechter 1 en 2 een duidelijke haakfout op Durakovic niet en een overtreding van Charleroi eveneens niet. Liliu maakte zijn tweede. Lier was nog niet bekomen en kreeg door een defensieve blunder de 3-1 binnen. Onze jongens toonden veerkracht en Durakovic knalde op de paal en in de slotminuut nog raak. Te laat om puntengewin mee naar Lier te nemen. Charleroi Voorzitter Troiani kwam zich eerst bij bestuur en aanwezige staf en nadien in de kleedkamer verontschuldigen voor het onrecht en onze jongens feliciteren voor de prestatie in Charleroi.

Deze prestatie moet een boost geven voor de komende opdrachten thuisderby’s tegen Noorderwijk (Competitie) en Malle (beker) en toont dat onze groep op meerdere momenten in staat is om zijn voet te zetten naast een top 4-team.